Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

3ος Παγκόσμιος πόλεμος?? Δεν θα είναι χειρότερα απο αυτό.....


πατήστε στο ασπρο πλαισιο για να δειτε την φωτογραφια

Αν και δεν έχω ακούσει ούτε και έχω διαβάσει τα Ελληνικά κανάλια και εφημερίδες είμαι σίγουρος πως ψάχνουν απεγνωσμένα ανθρώπους να ρίξουν το φταίξιμο. Από την μια έχεις τους οικοπεδοφάγους. Από την άλλη έχεις τους Τούρκους ή ακόμα και τους αμερικανούς. Και περιμένω πως ακόμα και την κυβέρνηση θα κατηγορίσουν για τις φωτιές.

Και εγώ όμως ρωτώ. Γιατί ο οικοπεδοφάγος να βάλει φωτιές στα βουνά της Πελλοπονήσου; Σε μέρη αδιάβατα; Γιατί ο Τούρκος να βάλει φωτιές σε περιοχή όχι τουριστική αλλά καθαρά ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ;

Πόσος κόσμος όμως γνωρίζει ότι πολλές από τις πυρκαγιές ξεκινάνε από εμάς τους Έλληνες; Πόσοι γνωρίζουν πως οι καημένοι οι βοσκοί οτι βάζουν φωτιές στα πουρνάρια; Πόσοι γνωρίζουν πως τα πουρνάρια με το που καούνε, αναγεννούνται μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και προσφέρουν φρέσκια και μαλακιά τροφή για τα πρόβατα; Πόσοι γνωρίζουν πως σε μια περίοδο ξηρασίας, η απελπισία ενός απλού βοσκού τον οδήγησε να βάλει φωτιά σε ορισμένα πουρνάρια και που για κακή του τύχη η φωτιά έγινε ανεξέλεγχτη εξαιτίας της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων; Πόσοι γνωρίζουν πως απλοί άνθρωποι μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή από την άγνοια τους και την απλή τους αίσθηση της επιβίωσης τους; Γιατί η βοσκή και τα πρόβατα είναι η ζωή τους. Δεν τους δικαιολογώ για αυτό που κάναν. Και φυσικά ούτε υποστηρίζω πως αυτοί ήταν οι υπαίτιοι των πυρκαγιών.

Από την άλλη είδα εικόνες στο BBC με αστυνομικούς να έχουν βρει εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε δάση, με κάτι που έμοιαζε πολύ με γκαζάκι. Δυστυχώς όμως η απερισκεψία του ανθρώπου μπορεί να μας μετατρέψει σε ακούσιους εμπρηστές. Πόσες φορές δεν πήγαμε στο δάσος και δεν πετάξαμε τα σκουπίδια μας. Πόσες φορές δεν πήγαμε για πικ-νικ στο δάσος και δεν παρατήσαμε τα σκουπίδια μας εκεί που βρισκόμασταν.

Αλλά καμιά φορά η άγνοια του ανθρώπου μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Οι εγωιστικές μας και απερίσκεπτες σκέψεις μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή της οικογένειας μας, της περιούσιας, της οικογένειας του γείτονα μας, του οικοσυστήματος της χώρας μας και σε τελική ανάλυση μέχρι και την ίδια την μελλοντική μας ζωή.

Επαναλαμβάνω. Δεν υποστηρίζω πως αυτά ήταν τα πραγματικά αίτια. Αυτά τα γνωρίζουν μόνο οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που βρίσκονται στους τόπους των “εγκλημάτων” και που είμαι σίγουρος με γενναιότητα υπερασπίζονται σπίτια και ανθρώπους με τα λιγοστά μέσα που τους διαθέτουν.

Όμως ψάχνω για ορθολογικές εξηγήσεις στο φαινόμενο του εμπρησμού. Γιατί αν και πολλές φορές έχω υποστηρίξει πως οι πρόσφατες πυρκαγιές είναι από φυσικά αίτια, και πιστεύω πως ίσως ορισμένες φωτιές από αυτές να είναι από “φυσικά” αίτια, δεν μπορώ να απορρίψω το φαινόμενο του εμπρησμού.

‘Ομως δυσκολεύομαι να πιστέψω τις θεωρίες συνομωσίας που σίγουρα ακούγονται από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και κυρίως προεκλογικά πεινασμένους πολιτικούς. Ψάχνω να βρω την απάντηση στο ερώτημα:

Γιατί φέτος και όχι πέρσι. Γιατί στην Πελλοπόνησο, στον Γράμο, στα βουνά, σε δασικούς δρυμούς, σε περιοχές όχι τουριστικές. Γιατί φέτος με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και την τεράστια ξηρασία. Γιατί επί τρεις μήνες και όχι ένα. Γιατί αυτό το μένος της φωτιάς σε απερίσκεπτες τοποθεσίες και με απερίσκεπτες ενέργιες και όχι σε στρατηγικές τοποθεσίες που θα προκαλέσουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουν οι εμπρηστές.

Τόσα πολλά απλά ερωτήματα μα ανύπαρκτες απαντήσεις. Αν υπάρξει ένας υπεύθηνος πολιτικός που θα επιδιώξει να απαντήσει όλα αυτά τα ερωτήματα πιστεύω πως η απάντηση θα είναι τόσο απλή, τόσο απόλυτα πιστευτή, δίχως όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας, αλλά με ένα υπέρογκο πολιτικό κόστος που δυστυχώς δεν θα αναλάβει να σηκώσει.

Γιατί ο Έλληνας πολιτικός δεν έχει το θάρρος να λάβει μακροχρόνιες αποφάσεις που θα βοηθήσουν την χώρα, τον λαό και το μέλλον και να αποδεχτεί πως ίσως με την λήψη αυτών των αποφάσεων του να μην βρίσκεται στην θέση αυτή σε τέσσερα χρόνια.

Δυστυχώς το μόνο που μπορώ να κάνω εώς τότε είναι να κάθομαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους ανθρώπους μου, να κοιτάζω αυτές τις θλιβερές εικόνες…

και απλά να εύχομαι…

ΥΓ Δημήτρης: Αυτή είναι μία αποψη που δίαβασα απο ένα Έλληνα του εξωτερικού και μου άρεσε πάρα πολυ!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως θα αναρωτιωμαστε πολυ ακομα....και θα αναρωτιωμαστε γιατι δεν θα βρεθει κανεις επισημος να μας πει την αληθεια.Το εχει ο Ελληνας στο αιμα του...να πεταει οτι του'ρθει και μετα να μην μπορει να το υποστηριξει...ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΨΕΜΑ...θελει να εχεις σθενος....για να μην πω τιποτα αλλο...Αυτα βαρεθηκα σε αυτο τον τοπο...δεν λειτουργει τιποτα.Δυστυχως εκει που πεφτει η φωτια εκει καιει και ολοι εμεις ΘΕΑΤΕΣ σε ενα καλοστημενο ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΘΕΑΤΡΟ......Καλημερα να ειστε ολοι καλα