Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Εφημερίδες VS Blogs

Πολύς ντόρος για το τίποτα?

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος είναι στραμμένος στην «διαφθορά στο Internet” [έχοντας πλάτες στο σοβαρό πρόβλημα του Σκοπιανού] γιατί λέει θίγονται συμφέροντα …ουπς.. ηθική υπόσταση εννοώ «Μεγάλων προσωπικοτήτων» .

Μάλιστα θα συζητηθεί και νόμος για τον έλεγχο του Internet και όσων γράφονται σ’αυτό .

Απόσο ξέρω Δημοκρατία σημαίνει να μπορεί ο καθένας να εκφραστεί όπως θέλει ακόμα και να θίξει πράγματα και άτομα δίνοντας όμως την δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να αμυνθούν και να τοποθετήσουν και την δική τους άποψη. Αυτό γίνεται οπότε δεν τίθεται ηθικό θέμα αλλά και ούτε νομικό (στα Δημοκρατικά πλαίσια ..εκτός αν ξεφύγουμε από αυτά) .

Γιατί λοιπόν γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος για τα Blog και για το Internet?

Να σας το πω απλά… Αφενός υπάρχει όλη η ειδησιογραφία , πιο έγκυρη και πολύ πιο γρήγορη στο Internet καθιστώντας ανούσια την αγορά κάποιας εφημερίδας , οι οποίες με την σειρά τους το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι πιο DVD να βάλουν αυτή την εβδομάδα. Άσε και την οικολογική επιβάρυνση σε άσκοπη κατανάλωση τόνων χαρτιού. Πέφτοντας λοιπόν σημαντικά οι πωλήσεις των εφημερίδων όλοι οι μεγαλοεκδότες , μετά την κατραπακιά με το θέμα του Ζαχόπουλου, τρέχουν στην κυβέρνηση και ζητούν αποκατάσταση…. Των συμφερόντων τους.

Από την άλλη υπάρχουν και οι μεγαλοδημοσιογράφοι ή διαχειριστές της εξουσίας αν προτιμάτε. Δεν μπορεί λοιπόν ο κάθε δημοσιογραφάκος να βγαίνει και να κάνει το δικό του «μαγαζάκι» και να γράφει πράγματα που δεν μπορούν να ελέγχουν την αποκλειστικότητα τους αυτοί. Πολλοί από αυτούς στο παρελθόν έκαναν μεγάλες λοβιτούρες αλλά κανένας δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Αν κάποιος από μας κάνει το απειροελάχιστο από αυτού μας περιμένει η κρεμάλα.

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στην κατευθυντικότητα των ειδήσεων που μας πασάρουν και στον τρόπο που μας τα πασάρουν.

Αυτά εν ολίγοις για να μην νομίζουν μερικοί ότι τρώμε κουτόχορτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: